Amstelveen,
27
augustus
2015
|
09:30
Europe/Amsterdam

Ziekmelding-app bespaart MKB-er 104 weken werk

Samenvatting

VSZ introduceert als eerste in Nederland een app die er voor zorgt dat MKB-ondernemers met één simpele ‘veeg’ een ziekmelding kunnen doorgeven om vervolgens 104 weken Poortwachter-verplichting rompslomp geregeld te hebben. De ziekmelding wordt de zelfde dag opgevolgd door een ervaren casemanager zodat de ondernemer zich weer op zijn bedrijfsactiviteiten kan richten. Hiermee komt VSZ tegemoet aan de knelpunten die MKB Nederland ervaart en wordt optimaal gemak geboden voor de werkgever.

Gaston Merckelbagh, algemeen directeur van VSZ: “Voor de meeste MKB-ers is alles wat te maken heeft met de verzuim wegens ziekte een ingewikkeld terrein. Natuurlijk wil de ondernemer geen ziek personeel en is er een verplichting om goed voor je personeel te zorgen. Maar als er dan een werknemer ziek is, komt er een berg administratie op je af wat voor de meeste ondernemers niet hun core business is. Je kunt van een MKB-er niet verwachten dat hij tevens specialist sociale zekerheid is. Vandaar dat wij met deze app tegemoetkomen aan een lang gekoesterde wens. Met een simpele melding c.q. ‘veeg’ wordt het werk uit handen genomen, treedt Acture, private uitvoerder van de sociale zekerheid op als casemanager en is deze voortaan de persoon die erop toeziet dat de vervolgstappen binnen Wet Verbetering Poortwachter worden gezet. Natuurlijk blijf je als werkgever eindverantwoordelijk, maar je hebt een expert ter beschikking die je ondersteunt.”

Gaston Merckelbagh
Je kunt van een MKB-er niet verwachten dat hij tevens specialist sociale zekerheid is. Vandaar dat wij met deze app tegemoetkomen aan een lang gekoesterde wens. Met een simpele melding c.q. ‘veeg’ wordt het werk uit handen genomen.
Gaston Merckelbagh

Hij vervolgt: “Er wordt steeds meer van ondernemers verwacht. Nu het net weer wat beter gaat zal de ondernemer het liefst willen ondernemen. De lasten die ziekmeldingen met zich meebrengen zijn vervelend en nodeloos ingewikkeld. Wij gaan er vanuit dat we met deze app en dienstverlening het de ondernemers van Nederland heel makkelijk gaan maken. En dat is onze bedoeling.”

De app is te downloaden voor iOS, WindowsPhone en Android. De app is onderdeel van een verzuimverzekering via VSZ af te sluiten en is niet los verkrijgbaar.

pdf icon

Ziekmelding-app bespaart MKB-er 104 weken werk

27
aug
2015
(pdf)

VSZ lanceert ziekmelding-app

27
aug
2015
www.vvponline.nl