Amstelveen,
29
september
2015
|
10:30
Europe/Amsterdam

VSZ introduceert een alternatief voor de huidige WGA Eigenrisicodragerschap verzekering

Dubbele besparing private WGA oplossing: premie en instroom

Samenvatting

Vrijwel alle contracten die het eigenrisicodragerschap voor de WGA regelen lopen eind 2015 af. Iedereen heeft zich destijds immers gefocust op 1 januari 2016. In loonsom uitgedrukt komt er circa 80 miljard euro aan expirerende contracten vrij. Dat is een gigantische commerciële kans voor adviseurs. Om nu al werkgevers een totaaloplossing te kunnen bieden, is de adviseur in staat zijn volledige klantportefeuille actief te voorzien van advies.”

Gaston Merckelbagh, algemeen directeur van VSZ: “Afgelopen jaar hebben VSZ en Acture een volledig nieuwe WGA propositie ontwikkeld. Een private oplossing die alles in huis heeft, van de verzekering tot aan de integrale uitvoering sociale zekerheid. Het product is ontwikkeld voor bedrijven met meer dan 50 medewerkers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA-vast. Bestaande conventionele oplossingen plaatsen niet de werkgever in het midden, terwijl juist hij degene is die loonwaarde kan creëren. Daarin heeft de werkgever een unieke plaats. Als je een goed product wilt ontwikkelen, moet je dus de werkgever en zijn mogelijkheden als uitgangspunt nemen.”

Financiële prikkel voor werkgever noodzakelijk
Hij vervolgt: “Naast de mogelijkheid om het Ziektewet risico voor eigen rekening te nemen of te besluiten niet te verzekeren en voor de uitvoering onder te brengen bij Acture, is het bijzondere en nieuwe van deze propositie dat de werkgever een deel van het WGA risico zelf neemt. De juiste balans in het financiële risico dat de verzekeraar en de werkgever lopen, wordt bepaald door het risico wat de werkgever zelf draagt (de zogeheten Quota Share), die onder andere afhankelijk is van de grootte van het bedrijf, het faillissementsrisico, de bedrijfscultuur, maar ook van de moraliteit van de ondernemer en de manier waarop het interne verzuimbeleid wordt nageleefd. Het nieuwe WGA-product van VSZ kent drie risicoschalen. Het midden- of grootbedrijf kan 25% - 50% - 75% van het risico overdragen aan de verzekeraar en naar keuze de rest zelf dragen. Door niet het volledige financiële risico over te dragen ontstaat een financiële prikkel voor de werkgever. Dat is ook meteen de kern van de nieuwe propositie. Het uitgangspunt is dat een werkgever het risico dat hij niet wil verzekeren voor eigen rekening neemt, daarmee heeft hij ook meteen voordeel wanneer er structureel inkomsten worden gegenereerd. Een positieve financiële prikkel. Binnen dit product is de dienstverlening van Acture geïntegreerd. Acture is als grootste private uitvoerder van de sociale zekerheid voor Ziektewet en WGA al jarenlang actief aan de frontlinie.”

Gaston Merckelbagh
Vrijwel alle contracten die het eigenrisicodragerschap voor de WGA regelen lopen eind 2015 af. Iedereen heeft zich destijds immers gefocust op 1 januari 2016. Dat is een gigantische commerciële kans voor adviseurs. Om nu al werkgevers een totaaloplossing te kunnen bieden, is de adviseur in staat zijn volledige klantportefeuille actief te voorzien van advies.”
Gaston Merckelbagh
pdf icon

Maak de werkgever medeverantwoordelijk voor de beperking van zijn uitkeringslast

18
dec
2015
(pdf)
pdf icon

Infinance: Eindelijk een stabiel WGA-stelsel

07
okt
2015
(pdf)

Dat verzekeraars een jaar extra de tijd hebben gekregen om zich voor te bereiden op de samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex, betekent niet dat de bestaande contracten ook een jaar langer doorlopen. Merckelbagh: “Vrijwel alle contracten die het eigenrisicodragerschap voor de WGA regelen lopen eind 2015 af. Iedereen heeft zich destijds immers gefocust op 1 januari 2016. In loonsom uitgedrukt komt er circa 80 miljard euro aan expirerende contracten vrij. Dat is een gigantische commerciële kans voor adviseurs. Om nu al werkgevers een totaaloplossing te kunnen bieden, is de adviseur in staat zijn volledige klantportefeuille actief te voorzien van advies.”

Boilerplate

VSZ
Leidend in het bieden van innovatieve en transparante verzekeringsoplossingen binnen de niche van sociale zekerheid. VSZ neemt het uitbetalen en re-integreren van de ex- werknemer over van het UWV. VSZ biedt zo een complete oplossing voor de werkgever en helpt de ex- werknemer sneller weer herstellen. De verzekeringsoplossingen die VSZ biedt is verzekeren en re-integreren te combineren. VSZ werkt hierin samen met verschillende gerenommeerde partijen waaronder Acture, de grootste private uitvoerder van de Sociale Zekerheid.

VSZ zich op de hoogwaardige assurantieadviseurs, specialist op het gebied van inkomensverzekeringen en gericht op kwalitatief advies.