Amstelveen,
11
februari
2013
|
21:41
Europe/Amsterdam

Mercer en Acture gaan samenwerking aan voor advisering WGA-flex en Ziektewet

Samenvatting

Mercer en Acture gaan een samenwerkingsverband aan op het gebied van de private uitvoering van de ziektewet en WGA-flex. Met de samenwerking springen Mercer en Acture in op de wetgeving rondom de modernisering van de ziektewet die op 1 januari 2013 is ingegaan.

Leo Bil: “Bij de eerste introductie zorgde de wet Modernisering Ziektewet voor de nodige opschudding, werkgevers zaten niet te wachten op financiële prikkels om de instroom van flex-werkers in de WGA te beperken en de flex-werkers niet op lagere uitkeringen. Er was een pre-akkoord nodig tussen de PvdA en VVD om de wet door de Eerste Kamer te loodsen. Met succes, want per begin dit jaar is de modernisering een feit én vanaf 1 januari 2014 zullen werkgevers ook voor flex-werkers een gedifferentieerde premie moeten betalen. De differentiatie geldt zowel de ziektewet als de WGA-flex en zal bij veel grote werkgevers leiden tot onaangename verrassingen in de vorm van fors hoge(re) kosten.” Bil merkt verder op: “Bijna alle werkgevers hebben geen zicht op de flex-werkers die ziek uit dienst zijn gegaan en hebben deze administratie niet goed op orde. Ze betalen echter wel de kosten die voortvloeien uit de uitkeringen aan deze groep werknemers en dat is best een bittere pil om te slikken.” Maudie Derks, algemeen directeur Acture voegt toe: “De ontwikkeling van de private uitvoering van sociale zekerheid heeft met deze wetgeving een sprong gemaakt, Acture denkt dat vooral de uitvoering Ziektewet volledig in private handen zal overgaan.”

Uniek in de markt
Mercer heeft de ontwikkelingen rondom de wet Modernisering Ziektewet op de voet gevolgd. Als toonaangevend adviseur op het gebied van de ziektewet en WGA adviseert zij werkgevers ten aanzien van het eigen risicodragerschap voor de ziektewet. Een juiste keuze levert een lager risico op en daarmee forse besparingen. Mercer is tevens specialist op het gebied van het beperken van WGA-risico’s. Acture heeft zich op haar beurt gespecialiseerd in de private uitvoering van de ziektewet en heeft experts in huis om zieke flex-werkers te begeleiden. Hierdoor wordt de instroom in de WGA fors beperkt. Doordat Mercer en Acture nu de handen ineen hebben geslagen ontstaat een uniek aanbod in de markt.

Boilerplate

Over Acture

Acture is sinds eind 2008 actief in de markt van het uitvoering geven aan Eigen Risicodragerschap Ziektewet voor de uitzendbranche. In september 2009 kondigde Acture aan als eerste partij op de markt een solide verzekeringsproduct aan deze uitvoering te kunnen koppelen. Inmiddels is Acture marktleider op het gebied van de private uitvoering van de ziektewet en verzorgt zij 30% van de ziektewet uitkeringen in Nederland. Voor meer informatie, zie www.acture.nl.
 

Over Mercer

Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies op het gebied van Talent, Health, Retirement en Investments. De consultants van Mercer bieden de klant ondersteuning bij het oplossen van complexe vraagstukken ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en menselijk kapitaal, en bij het ontwerpen en beheren van ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Mercer heeft meer dan 20.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen. De onderneming is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies, Inc (NYSE: MMC). Marsh & McLennan Companies heeft wereldwijd 53.000 medewerkers en een omzet van ruim $ 11 miljard, tevens is zij het moederbedrijf van Marsh, een wereldleider in assurantiën en risicobeheer; Guy Carpenter, een wereldwijde leider in het leveren van risicomanagement en herverzekeringstussenpersoon diensten, en Oliver Wyman, een wereldwijde leider in management consulting.